Assieraden

U zult bij een bezoekje aan de urnenwinkel die u op deze website vindt al snel zien dat er meer assieraden te vinden zijn dan alleen de kettingen die op deze website besproken worden. Dit komt natuurlijk omdat niet iedereen dezelfde voorkeuren en dezelfde smaak heeft. Toch hebben alle sieraden gemeen dat ze allemaal door vakmensen gemaakt zijn van de beste materialen.

Veel mensen kiezen er voor om een as ketting te dragen om hun dierbare op een tastbare manier te herdenken. De redenen hiervoor lopen uiteen maar meestal heeft dit te maken met het feit dat een ketting geheel onopvallend gedragen kan worden. Dit komt omdat een ketting voornamelijk onder de kleding gedragen zal worden waardoor niemand deze zal zien. Niet dat het enig verschil zal maken, een ketting voor as is vaak toch niet als zodanig te herkennen en alleen als iemand weet dat het een speciale ketting is zal het opvallen. Daarnaast gaat er ook een belangrijke symboliek uit van het dragen van een ketting. U draagt een ketting immers om uw nek en daardoor zal de hanger op uw borst rusten. Hierdoor draag u uw assieraad ketting waarmee u uw dierbare herdenkt dus eigenlijk op uw hart en dat is een zeer belangrijke symboliek. Vooral als het gaat van wie u hield en die u altijd in uw hart hebt opgesloten kan dit een hele positieve bijdrage leveren aan het verwerken van het verlies.

Toch zijn er ook andere assieraden die men kan dragen om een dierbare op een waardige en tastbare manier mee te herinneren. Hierbij kunt u denken aan sieraden die van zichzelf al een sterke symbolische waarde hebben en die als ze gevuld zijn met as deze waarde versterken. Denkt u maar eens aan de ringen en de beloften die u uitwisselt op het moment dat u gaat trouwen. De ring als symbool voor eeuwige liefde kan na het overlijden voorgezet worden in de vorm van as ringen. Hiermee kunt u dan uw liefde op een symbolische wijze tonen als u uw trouwring niet meer draagt. Soms bieden ringen voor as een veel sterkere herinnering aan uw overleden echtgenoot of echtgenote dan uw trouwring die eigenlijk uw liefde voor uw partner symboliseert en niet de nagedachtenis.

Omdat zoals wij eerder zeiden ieder mens uniek is en daardoor ook andere wensen zal hebben, zult u een ruim assortiment assieraden aantreffen bij de urnenwinkel. Hierbij zullen er sieraden te vinden zijn die van diverse materialen gemaakt zijn. Natuurlijk is er een ruime collectie gouden sieraden, dit komt natuurlijk omdat goud ook voor normale sieraden het meest gebruikt wordt. Daarnaast zal ze collectie zilveren sieraden bijna even groot blijken te zijn, dit komt omdat veel ontwerpen in zowel goud als zilver uitgevoerd kunnen worden. Een zilver as ketting is dan ook vaak in goud verkrijgbaar waardoor u een dubbele keuze hebt. Een ander materiaal dat ook vaak gebruikt wordt voor het maken van sieraden is roest vast staat ofwel RVS. Hiermee worden vaak moderne assieraden gemaakt en deze collectie wordt met de dag populairder. Deze populariteit van de RVS sieraden is voor de makers een reden om steeds nieuwe ontwerpen te maken waardoor de collectie snel groeit. Toch is RVS niet het enige materiaal naast goud en zilver waar as ringen en kettingen van gemaakt worden. Ook van tin worden mooie sieraden gemaakt die veelal voorzien worden van een laagje nikkel om ze tegen corrosie te beschermen.

Naast de ruime collectie kettingen met de bijbehorende hangers kunt u bij het uitzoeken van een assieraad ring modellen kiezen of juist nog andere sieraden. Denkt u bij deze nadere sieraden bijvoorbeeld aan bedeltjes die u aan een bedel armbandje kunt dragen en die ook in meerdere materialen gemaakt worden. Daarnaast zijn er ook horloge clipjes beschikbaar en zelf sieraden die u niet draagt maar juist op een bijzondere plek neer zet. Hierbij hebben we het dan over assieraden zoals de keepsake urnen maar bijvoorbeeld ook hartjes urnen en zelf een uitgebreide collectie edelstenen waarin een ruimte is aangebracht om as in op te bergen. Wekelijks komen de ontwerpers van deze sieraden met nieuwe ontwerpen op de proppen die vervolgens in de collectie worden opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om vrijwel altijd een goedkope as ketting of ander soort sieraad te vinden. In ieder geval is het belangrijk dat u profiteert van de voordelen online kopen en dus de urnenwinkel bezoekt voor uw aankoop. De as ringen en andere sieraden die u daar vindt zullen u immers het tastbare en waardige aandenken bieden waar u naar op zoek bent.